Hős? Hős! Gondolat más tollából
2020. január 27. írta: Lélekszerelő, MAGYART

Hős? Hős! Gondolat más tollából

AKAROD TUDNI, KI A HŐS? PÉLDÁUL Ő.

Takács Károly története éppen bejárja a világot, miközben a legtöbb magyar nem is tudja, ki ő. (Milliók látták az eredeti videót itt! http://bit.ly/2bCTOeW) Egy fantasztikus sportember, aki kicsivel több, mint fél évszázada talán az olimpiák történetének egyik legnagyobb tettét vitte véghez.

Az indexen olvasható róla(itt: http://bit.ly/2bubNCu):

Úgy tartotta, hogy nem tud jól rögtönözni, ezért ha sikeres lesz, és faggatják, akkor zavarba jöhet. Megírta előre, amit fontosnak gondolt. A papírlapot a belső zsebéből húzta elő, feleségének a fényképe volt mellette.

"Azt mondja a közmondás. Tehetség a nemzeté, a szorgalom az egyéné. Tehát ennek az olimpiai bajnokságnak csak az egyharmada az enyém, kétharmada a hazámé, Magyarországé. Azoké, akik hozzájárultak ahhoz, hogy én olimpiai bajnok lehessek."

——

Az utolsó bekezdés igazán elgondolkodtató!

Somogyi Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://magyart.blog.hu/api/trackback/id/tr5815430966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása