EUS támogatás, EUS pénzek - Tisztázzuk sorozat 1.
2020. december 08. írta: Lélekszerelő, MAGYART

EUS támogatás, EUS pénzek - Tisztázzuk sorozat 1.

1628b52b-a992-47e5-bf03-c7bbe5f31760.jpegElkezdek egy sorozatot. A sorozat célja a szemfelnyitás. Nyilván lesznek akik nem értenek majd velem egyet egyes kérdésekben, de ha átgondolják, akkor már megérte. Az első írás egy komoly tévedést oszlat el!

 

Sokan mondják, közbeszéd tárgya az EUS pénzek érkezése, elosztása, felhasználása... A gond nem is azzal van, hogy a felosztást, az igénylést esetleg valaki nem tartja helyesnek, hiszen ebben lehetnek más és más nézőpontok, vélemények. Egy azonban nagyon fontos. Annak a megítélése, hogy, honnan és hogyan jut el hozzánk ez a pénz. 

 

Azt sokan tudják, azért hogy beruházások történjenek az országunkban, hogy a külföldi tőke ide áramoljon, ahhoz kedvező feltételeket kell biztosítanunk a beruházó számára. Ennek egyik eleme az olcsóbb munkaerő. Ezt úgy tudjuk ajánlani, hogy az országos bérszintet alacsonyan tartjuk. Itt ezzel a mozdulattal, pénzt ajándékozunk a befektetőnek.

 

Sok esetben adunk területet, kedvező feltételekkel, akár ingyen. Ez is egy pénzbeli támogatás. Aztán sok esetben adókedvezményeket is biztosítunk, van hogy 5 évre, van amikor hosszabb időre.

 

Ezek mellett, adunk járulék kedvezményeket is, amit a dolgozók után nem kell megfizetni.

 

Az egyes könyvelési kiskapuk segítségével aztán a beruházó cég, a keletkező nyereséget is kiviszi az országból. Ennek eléggé ismert módja, hogy az anyacég, szolgáltatást nyújt a leányvállalatnak aminek a díja sokszor emelkedik meg, a hirtelen keletkező plusz bevétel mértékével, az adott évben. Milyen szolgáltatást nyújtanak? Például, a vállalat irányítási rendszer egy anyacégbeli szerveren fut. Így van szerver szolgáltatás, karbantartás, programhasználati díj...

 

Nem nehéz belátni, hogy a nálunk beruházó cégeket, a magyar állam jelentős mértékben támogatja! TÁMOGATJA! Ezáltal az országból nagy mennyiségű pénz áramlik ki. A MI PÉNZÜNK!

 

Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor vajon, amikor mi uniós pénzt kapunk, akkor azt kapjuk, vagy VISSZAKAPJUK?

 

Azt is érdemes végig gondolni, hogy létezik-e az a fogalom az üzleti életben, hogy valaki a saját kárára pénzt ajándékoz egy másik piaci szereplőnek? Nos, kötve hiszem! Nincs ilyen! Így aztán bátran kimondhatjuk, hogy az EU által nekünk juttatott támogatás, az abból a pénzből kerül kifizetésre, amelyet az EUS cégek hazánkból, különböző jogcímen KIVITTEK! Tehát a pénz amit kapunk, ELEVE A MIÉNK! VISSZAKAPJUK! 

 

Még egyszer! Senki sem ad nekünk ajándékba pénzt! Csupán visszajuttatnak nekünk abból amit nálunk, rajtunk megkerestek! Ezt jó lenne észben tartani! Az üzleti életben, mindennek ÁRA VAN! SEMMI SINCS INGYEN! 

 

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Ha van akivel megosztanád, csak a tisztánlátás miatt, megköszönöm. Jó lenne, ha ilyen alap dologról nem kellene már vitákat folytatni!

 

Somogyi Péter

Hagyatékőrző, Lélekszerelő

A bejegyzés trackback címe:

https://magyart.blog.hu/api/trackback/id/tr2416324424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása