Jó, ha tudjuk, mert nem mi állítjuk magunkról
2010. július 21. írta: Lélekszerelő, MAGYART

Jó, ha tudjuk, mert nem mi állítjuk magunkról

A kultúránk maga a „kultúra”

"A külföldi vizsgálatok közül a legismertebb a 2000-ben elvégzett Semino-féle sorozat.

Ez mérföldkő a nemzetközi összehasonlítások terén.

 

Az Egyesült Államokban megjelenő Science-ben Semino és 16 munkatársa közleményt tett közzé.

Népünk vonatkozásában az általuk elvégzett Y-kromoszómás vizsgálatok szerint a magyar férfiak  60 %-a az EU-19-es őskőkorszakbeli ősapa leszármazottja. További 13,3 százaléka az EU-18, 11 százaléka az EU-7 és 8,9 százaléka az EU-4 ősapa utódja.
A jelenlegi magyar férfiak 93,3 százaléka négy ősapától ered és 73,3 százaléka az őskőkorszakban itt élt férfiak utódja. 

Az uráli népekre jellemző TAT EU-13 +EU-14 a magyarokból hiányzik, így a magyar nép ősei körülbelül negyvenezer évvel ezelőtt Európában az első őstelepesek között voltak.

 

A magyar nép ma Európa egyik legkarakterisztikusabban elhatárolható népessége, amire az EU-19 őskőkori genetikai marker igen magas százalékaránya mutat.  Genetikai szinten igazolható rokonaink a lengyel, az ukrán és a horvát nép. Tehát a mai magyarság genetikai összetételében egyértelműen kimutatott az európai jelleg, az ázsiai viszont teljesen hiányzik.
Ebből az következik, hogy a honfoglalás kori Magyarország lakossága biológiailag szinte kizárólag európai eredetűekből állt.

Tehát nem honfoglalás történt, hanem Árpádék csak visszatértek az Európa 1-et létrehozó magyarok közé. A párizsi Sorbonne egyetem nyelvészei számítógépes összehasonlító elemzés segítségével megvizsgálták az összes élő és holt nyelvet.  Kíváncsiak voltak melyik nyelv őrzött meg a legtöbbet az ősműveltség nyelvéből, az ősi etimonokból.
Az eredmény megdöbbentette a tudósokat is. Az angol nyelv 4, a latin 5, a héber 5, az indiai 9, a tibeti 12, a szanszkrit 12, az ótörök 26, a magyar pedig 68 százalék ős etimont tartalmaz!

Ez a magas arány újabb bizonyítéka a magyar kultúra és nyelv ősiségének.

Tehát a magyar nyelvnek nem kellett soha senkitől szavakat és kultúrát szereznie, hisz a mi nyelvünk maga a nyelv.

A kultúránk maga a "kultúra."

A bejegyzés trackback címe:

https://magyart.blog.hu/api/trackback/id/tr772166353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása