Nélküled, egy dal rólunk
2020. december 02. írta: Lélekszerelő, MAGYART

Nélküled, egy dal rólunk

f55c09c5-05fa-4d75-bd71-078df1fea2dc.jpeg
Ez a kis szösszenet már fent van valahol a közösségin, de gondoltam ide is elfér. Jól sikerült megfogalmaznom. Mellékelem a dal két verzióját is, ha valaki nem tudná miről van szó. A bejegyzés egy a szerző általi gondolatsorral indul. Jól mutatja azt a hazai helyzetet, amikor látszólag mi magyarok vagyunk a széthúzók, a békétlenek, miközben legfeljebb át vagyunk verve, meg vagyunk vezetve, olyanok által, akik semmit se értenek abból, amilyenek mi magyarok vagyunk. Szomorú, ha nem vesszük észre!

Leczó Szilveszter, Lecsó:

Elkeseredtem. Nem akartam himnuszt írni, nem akartam senkinek bajt okozni. Csináltam egy dalt, amiről vitatkozik a fél ország. Nyilván rosszul esik, hogy sokan becsmérlik. Elnézést kérek, hogy akkor ez robbant ki belőlem! Remélem, hamarosan vége lesz ennek a mondvacsinált felhajtásnak!

 

Egy feldolgozás: https://youtu.be/rwCtKB01XOc

Az eredeti: https://youtu.be/KmUMvShEq-E 

 

Somogyi Péter:

Inkább örülj, hogy tényező a szerzeményed! Sajnos a köztünk élő, magyarul beszélő nem magyarok soha sem értették meg azt a mély együttérzést, ami minket összeköt, amit megírtatok! Mivel nem érti, neki ilyen nincs, zsigerből gyűlöli. Ezt tudja. Irigy és rossz akaratú. Támad, mert neki nincs ilyen érezése, ahelyett, hogy igyekezne akaratával és tetteivel is közénk tartozni. Haragszik, mert az, hogy neki nincs ilyen érzése velünk, az látszik és kiderül, hogy nem közénk való. Nem akar közénk tartozni, mert lenéz minket. De tudja, szüksége van ránk, mert nélkülünk elveszik. Így aztán felforgat, ellentétet szít, gyűlölködik. Teszi ezt mindaddig, amíg fel nem ismerjük, “hé ez egy idegen!” És át nem nézünk rajta. Mert ugyan szegény, hiszen nincsen hazája, nem tartozik sehová, de ez az ő döntése. Mi befogadtuk! Tartozhatna közénk is, de NEM AKAR! Mert kivagyi gőgjében csak a másik lenézésére futja. Fensőbb-rendűségének teljes tudtában teszi ezt, miközben magányos, dühös, csapkod és boldogtalan. Nem tehetsz róla, ő ilyen! Tenni nem akar, csak kapni. De most olyat akar, amit pénzért nem lehet! Ehhez szívvel kell résztvenni a közösségben, a figyelméből, szeretetéből adni! Ezt az összetartozást, pénzért megvenni nem lehet. Szertettel részt venni, vagy nem akar, vagy nem is tud. Hiszen csak önmagával van elfoglalva, csak a saját haszna érdekli, az vezérli... mivel neki nincs, nekünk meg van, utál minket! Inkább írj még pár dalt erről a mi mély összetartozásunkról, erősítve közösségünket és segítve azokat akik közénk akarnak tartozni! HAJRÁ!

Somogyi Péter

Hagyatékőrző, Lélekszerelő

A bejegyzés trackback címe:

https://magyart.blog.hu/api/trackback/id/tr8716316166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása