Hatalom - Hatalmaskodás
2020. február 03. írta: Lélekszerelő, MAGYART

Hatalom - Hatalmaskodás

Majdnem mindegy ma kik vagyunk, a hatalom, ritkán pozitív szó az életünkben. Mi akik 45 év kommunista diktatúra után vagyunk, akik még sokszor ugyan annak a rendszernek a megszokásmódszereit szenvedjük el, mert lehet a helyzet változott, de sok ember nem, ők ugyan úgy viselkednek, mintha még a párt védené őket… A párt, aki fegyverrel, félelem keltéssel, megsemmisítéssel, egzisztenciális bizonytalansággal uralkodott. Akik egyszerűen internáltak valakit, ha olyan dolga volt (ház, lakás, birtok, állás...), ami nekik kellett, lásd apró villa…

sz_korona_e_s_jogar.jpg

Szóval itt vagyunk mi akik a hatalmat a társadalomban, főleg csak hatalmaskodásként éltük meg. Mert még a tanítóink nagyobb része is leginkább visszaélt a hatalmával. Emlékszem még 1986-ban is iskola szintű téma volt, amikor azt mertem mondani, hogy a KGST egy alkalmatlan gazdasági képződmény. Meg akartak félemlíteni. Főleg egy igazi párthű tanárom, akinek csípte a szemét az igazság, miközben nem is az adott tantárgyat okította. Vagy amikor a barátomat, aki a járdán tolta a motorját, egy hölgyet kísérve, arra kötelezte a közeg, hogy eressze le a gumit, nehogy majd később a járdán motorozzon. Pedig csak az zavarta, hogy ki a barátom édesapja, ezért leckéztette meg.

 

Ne is töltsük az időt a hatalmaskodással, mert olyan példát majd mindannyian tudunk, amikor valaki visszaél azzal a hatalommal amelyet érdemtelenül, csupán pozíciója betöltéséért kapott. VISSZAÉL - HATALMASKODIK!

 

De vajon milyen az igazi hatalom? Vagyunk páran, akik ezt szerencsére otthon megtanultuk. Mit tegyenek azonban a többiek, akiknek ez nem adatott meg? Szerencsére van segítség. Először is a hatalom az egy olyan dolog, amit az embernek az édesapjától, nevelőapjától, nagyapjától illene megtanulnia, de mindenképpen férfitól.

 

Milyen ember az akinek hatalma van?

Kezdjük egy kérdéssel. Mi kell ahhoz, hogy valaki szigorú legyen? Nos, az a szigorú, aki következetes. Tehát, ha 18 óra után nincsen üdítő ivás, akkor nincsen, akkor se ha olyan szépen néz a gyermekünk, vagy olyan jól megírta a  leckét. Mert a 18 óra utáni üdítőfogyasztás tiltásának a bevezetése más okból történt. Mégpedig a cukor miatt. Így annak a fogyasztása nem helyes egy gyerek életében 18 óra után, semmilyen okból. Tehát nincsen üdítő ivás 18 után. Aki pedig következetes és szigorú és mindig az, az egy kemény ember. Aki így viselkedik az kivívja a többiek tiszteletét és ezáltal HATALOMRA tesz szert. (azonnal látjuk, hogy a mai apukák jelentős része, hol nem teljesíti szülői kötelességét, túl jófejek akarnak lenni)

 

Jól olvassuk, HATALOMRA TESZ SZERT! Nem kapja, adják neki, hanem érdemei elismeréséül, hatalma lesz! Röviden ez a módja annak, ha valaki hatalomra szeretne szert tenni.

 

Persze lehet hatalmat, félelem keltésével, fegyveres erővel, létbizonytalanság fenntartásával is szerezni, de ez csak időleges. Amikor a félelemben tartott tömegnek elege lesz, fellázad és elsöpri a hatalmaskodó réteget! Ezért is van az a nagy zaj mostanság. Megy a kapkodás, világ szinten. Nem látszik, de érezni, hogy bukásra áll a fogyasztói társadalom, ahol már az igények, a szükségletek is hamisak, vezéreltek, HAZUGSÁGOK! Mint minden. Azzal az elértéktelenedett és életellenes ideológiával együtt, mely szerint minden igaz, attól függ honnan nézzük!

 

Béke veled liberalizmus!

 

Somogyi Péter

Hagyatékőrző, Lélekszerelő

A bejegyzés trackback címe:

https://magyart.blog.hu/api/trackback/id/tr3315452090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása