Magas a számlám, ÚR Isten!
2012. március 12. írta: Lélekszerelő, MAGYART

Magas a számlám, ÚR Isten!

Egy nagyon jellemző magyar sajátosságra lettem figyelmes az utóbbi években. Természetesen most is volt egy riport, ami kiváltotta az írási kényszert belőlem.

 

A riportban egy néni nagyon magas közüzemi számlát kapott. Meg se merte mondani a fiának, amíg az haza nem ért nehogy rosszul legyen. A számlán szereplő összeg a nyugdíjas néni számára kifizethetetlen! Ennyi a hír. Persze megszólaltatták a küldő cég képviselőjét is, aki nyomdahibára hivatkozott és egy egyébként kivitelezhetetlen megoldást javasolt.

 

Miért lett hír belőle? Mert a néni, nem megnyugodva jogaival tisztában lévő állaompolgárként, besétál a szolgáltatóhoz, vagy felhívja... és elintézi a tévedést, hanem megilyed. Elkezd félni! Nem a jogaival törődik, hanem már azon aggódik, hogyan fogja kifizetni az egyébként jogtalan kivetést. Fél, mert azt szokta meg, neki nem lehet igaza! Mert a nagy cég úgyis, addig csavarja a szavakat, hivatkozik, átláthatatlan szabályokra amíg a végén fizetni kell. A lakos ki van szolgáltatva! Egy dolga van: FIZESSEN! Tudjuk még a kommunista rendszerből, a „hivatalos” ügyekben jobb teljesíteni, mert jól nem járhatunk. Annyira belénk ivódott, hogy félünk, aggódunk, mi lesz velünk. Nem merünk a fiunknak szólni, mert ő is rosszul lesz, hiszen egész életében szorong, hogyan fog megfelelni az elvárásoknak! Hogyan képes majd mindent kifizetni... Rettegünk és félünk, pedig ma már sok esetben lehet nekünk is igazunk! Csak utána kell járni, nem szabad hagyni magunkat megfélelmlíteni! Kérdezni kell és rászorítani a másik felet a bizonyításra. Nem KELL  mindent elfogadnunk, mert azt írják... Egy dologra kell nagyon odafigyelnünk: MINDENNEK LEGYEN NYOMA! ÍRÁSBAN IS LEGYEN MEG MINDEN LÉPÉSÜNK, IGAZOLHATÓ MÓDON! Így van esélyünk az igazságra és nem kell farkunkat behúzva, meghunyászodva erőnkön felül teljesíteni.

 

Ne feledjük: AKINEK SOK PAPÍRJA VAN AZ PUHÁRA ESIK! És BÁTRAKÉ A SZERENCSE!

Somogyi Péter

lélekszerelő 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyart.blog.hu/api/trackback/id/tr184312391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása