Magyar történelem, hagyomány és lélek az ezoterikus és manager körökben
2011. október 14. írta: Lélekszerelő, MAGYART

Magyar történelem, hagyomány és lélek az ezoterikus és manager körökben

Kaptam pár ajánlást egy közösségi oldalon történelmünkre és hagyományukra hivatkozó ezós és manageres előadásokhoz. Ezek jutottak eszembe:

Végre eljut a manager és az ezoterikus körökhöz is, utálkozás és idegenkedés nélkül, amit régóta tudunk. Persze, csak akkor hallgatják meg, ha közülük mondja valaki. Egyébként "magyarkodásnak" hívják és idegenkednek tőle. Bár ilyen témájú előadások a hagyományőrző körökben legalább 20 évesek. De ne elégedetlenkedjünk, hiszen lassan, ők is rájönnek és ha mondják, majd elfogadott is lesz. Talán oda is eljutunk, hogy nem kell Indiába szaladni egy kis spirituális igazságért. Jó lesz az magyarul, Wass Albert szavaival, vagy ... Hajrá!

Felmerült bennem egy nagyon gonosz gondolat. Kiemelném, hogy nem a fenti előadókra gondolok, őket ismerem, némelyiküket személyesen. (A gondolatsor egy facebookos ajánlásra született) Nos, vajon miért lehet csak akkor elfogadni egy gondolatot, egy tézist, ha a körön belülről mondják? Csak nem azért, mert ha külső előadó ennek a tudója, akkor a már jól bejáratott bevételek máshoz kerülnek, sőt kevesebb jut a körön belűlieknek? Inkább várjuk csak meg míg mi magunk is átlátjuk, megtanuljuk, had mondjuk el mi ezt a közönségünknek, hiszen mind anyagilag, mind megbecsülés szempontjából mi járunk jobban! Az sem baj, ha a mi előadásunk nem olyan jó, ha nem értünk annyira a témához... Megfigyeltem, hogy egyre több ezoterikus előadó kezd el a magyar témával foglalkozni. Mert észrevették, az embereket ez is érdekli, nem csak india. Használnak mindent amit hallanak, sok esetben válogatlanul. Nem törődve az információ helyességével, ha az elég jól hangzik. Mire a magyar hagyománnyal foglalkozók körében tisztulni látszik a kép, ki az, aki szenzációhajhász, ferdít, időnként hazudik, addíg ezen az új területen kezdődik a hülyítés előröl. Csecsemőnek minden vicc új alapon! Megkérek mindenkit, használja az eszét! Gondolkodjon! Vizsgálódjon, mielőtt mindent elhisz amit hall! A hülyeség az hülység, akkor is ha magyar őstörténetbe van csomagolva! Bármilyen dicsőnek is tűnik általa a múltunk. Nem elég a múltból táplálkozni, saját jelen cselekedetink adják büszkeségünk alapját! Előadókat és nyilvánvaló tévedéseket ide nem írnék. Kinek nem inge, ne vegye magára! 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyart.blog.hu/api/trackback/id/tr213302944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása