Szabad önrendelkezés – vagy diktatúra?
2010. december 14. írta: Lélekszerelő, MAGYART

Szabad önrendelkezés – vagy diktatúra?

 Londoni elemzők: a Fitch sem ad "bóvli" osztályzatot majd Magyarországnak


Londoni elemzői vélemény szerint valószínűleg a Fitch Ratings sem süllyeszti Magyarországot a befektetésre már nem ajánlott, "bóvli" adóskategóriába, amikor várhatóan a közeljövőben végez a magyar besorolás felülvizsgálatával. Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland (RBS) londoni globális feltörekvő térségi kutatási részlegének vezetője a felzárkózó európai gazdaságokról összeállított hétvégi helyzetértékelésében azt írta: fennáll az a kockázat, hogy a Fitch a Moody's Investors Service minapi példáját követve szintén egyszerre két fokozattal minősíti vissza Magyarország adósbesorolását.

 

Milyen érdekes. Bár nem tudom mi a szokás a besorolások meghatározásánál, mi az ami befolyásolja vajon mikor és kit minősítenek, mégis feltűnő ez az igyekezet. De sajnos ez talán nem is fontos a mi esetünkben. Az amit látni lehet és kell, az ezen információk hiánya nélkül is jól látszik.

 

Ugyan abban az MTI közleményben, ahol a fenti hír olvasható, található a következő hír is:

 

Ma dönt a Ház a magán-nyugdíjpénztárárakról szóló törvénymódosításokról

 

A mai napon.

Az első hírből kiderül, már van olyan elemző cég, aki 2 fokozattal is leminősítette országunk adóbesorolását. Most pedig mint kiderült, egy újabb elemző is erre készül. Ennek az az üzenete, hogy hiába hittünk benne, hogy egy fecske nem csinál nyarat, egy leminősítés, nem a világ, mégis csak elindult a lavina. Megjelent a második és valószínűleg őt követi a 3. majd a 4. fecske is. Ők is leminősítenek minket. De miért most? Miért nem az év vége után, amikor már lehet látni legalább egy fél éves kormányzati eredményt?

 

Mert az nem üzen semmit! Egy átlagos elemzési eredmény lenne. A mostaninak viszont ÜZENETE VAN! Ez az üzenet a következő, ha értünk egy kicsit a közvetett diktatúra nyelvén.

 

  1. van már aki leminősített benneteket.
  2. készül a második leminősítés is, hiszen az első figyelmeztetésből nem értettetek. Bár itt még nem zárult le a vizsgálat, javíthattok.
  3. A vizsgálat lezárulta után aztán elindul a lavina és majd meglátjátok, ki ad nektek hitelt ezután!

 

Vajon tudjuk-e mikor fog ez a vizsgálat lezárulni? Mi az amit tehetünk, hogy számunkra kedvező eredmény szülessen. TUDJUK. Ma kell a globális tőkés világ szája íze szerint döntenünk a magán-nyugdíjpénztárakról, ha azt akarjuk ne következzen be a megtorlás a hitelfolyósítók részéről. A mai parlamenti döntés után zárul a vizsgálat. Utána dől el, egy fecske érkezett túl korán, vagy tényleg itt a tavasz. Egy olyan tavasz, amely számunkra jót, segítséget nem hozhat. Marad a saját erőnkből történő építkezés! De jó lenne, ha hagynák! De nem fogják, mert azzal piacot, fogyasztót, és jól ellenőrzött területet veszítenek. Ezt nem engedhetik meg maguknak, mert a példát látva majd egyre többen akarnak a karámon kívülre kerülni.

 

Szóval ez az a fene nagy szabadság, amit kaptunk az EU tagságunkért cserébe. BÁRMIT MEGTEHETÜNK, AMIRE URAINK RÁBÓLINTANAK! De csak azt. Ha mást szeretnénk, jön a megtorlás, a hitelkezelési szabályzók segítségével. Ők pedig nem tehetnek róla, hiszen a szabály az szabály.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyart.blog.hu/api/trackback/id/tr272515539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása