A haza feltámad, ha…
2009. július 03. írta: Lélekszerelő, MAGYART

A haza feltámad, ha…

… a nemzet megerősödik.

 

Rengeteg elmélet létezik. Hogy majd a FIDESZ, a Magyar Gárda, a JOBBIK, vagy… ha az államadósság… stb…

 

A legjobban tetsző a Szent Korona joghatóságának a visszaállítása. Megoldás lenne, rengeteg problémánkra, egyet kivéve. És ez az egy, egy olyan probléma, amely megoldása nélkül viszont a Szent Korona sem kerül soha vissza joghatóságába.

 

Sokan mondják, hogy majd az Isten, Babba, a Szűzanya, … majd megvédenek minket. És vajon ezt hogyan teszik?

 

Vannak, akik 2012-ben hisznek. Azt hiszik, hogy akkor majd lenyúl az Isten és rendet tesz közöttünk, a Földön. Irányt mutat, ítél és akkor majd azt mindenki elfogadja és akkor jön a kánaán. De hogyan?

 

Sokan készülnek erre a dátumra. Konzerveket halmoznak fel, gyertyát, élelmet. Várakat, erődöket építenek… Pedig senki sem tudja, mi következik!

 

Általában véve kimondhatjuk, hogy nem ismerjük a jövőt. Vannak valószínű események és olyanok is, amik megtörténnek, éppen, mint megjövendölték, de biztosan nem tudja a jövőt senki sem. Persze vannak már médiumaink, talán kicsit sok is, akik tévedhetetlenül állítják, a biztos jövőt. De vajon ők tudják? Valóban üzennek általuk, vagy csak képzelődnek? Ki üzen általuk, vajon olyan, aki jót akar nekünk, vagy aki csak játszik velünk, sokszor kárörvendően? Nem tudjuk.

 

Én sem tudom, mit hoz a jövő. De miként az ima által kért segítség is csak lépésenként érkezik és amíg nem léptük meg a javasoltat, addig nem jön a következő súgás, segítség, úgy szerintem itt sem lehet másra számítani. A világ folyton változik. Minden döntésünk meghatároz egy irányt. Ezek összessége (mindannyiunk által) pedig a következő történést.

 

Mi az ami nélkül a Szent Korona soha sem fog jogtahóságába visszakerülni?

 

A személyes felelősség vállalás a saját döntéseinkért!

 

Amíg ez nincs a helyén, nem változik semmi. A mai társadalom, szórakozásában, sőt egész életvitelével menekül. Menekül a sorsa elől. Úgy csinál, hogy ne kelljen dönteni, felelősséget vállalnia.

 

Kezdtük ezt azzal, hogy Istent bezártuk a templomba, egy rövid mise erejéig. Nem veszünk tudomást a rendről, amit alkotott, figyelmen kívül hagyjuk a szabályokat, amelyek szerint működik a világ. Elfelejtjük, hogy mindenható, minden Ő belőle való. Mesterséges világot hozunk létre magunknak, ahol a mi szabályink az érvényesek, amelyek hazugságon, csaláson alapulnak. De mivel ez a világ nem tökéletes és egy nagyobb része, ezért nem tudunk elfelejtkezni az Isten által teremtett JÓ VILÁGRÓL, paradicsomról. Ha letérünk az általunk választott útról, mindig bebizonyosodik, hogy a már majdnem teljesen zárt mű világunk nem tökéletes, ki vagyunk szolgáltatva egy másik rendnek.

 

Ki vagyunk szolgáltatva. Így éljük meg. Pedig egyszerűen csak szembe megyünk egy erősebbel. Veszítünk és ezért a kiszolgáltatottság érzése.

 

Amíg az emberek NEM VÁLLALNAK FELELŐSSÉGET AZ ÉLETÜKÉRT, addig semmi esély sincs a változásra. Amíg elmegyünk az orvoshoz, pár drazséért, és azon kívül, hogy bevesszük, semmit sem teszünk a gyógyulásért, addig nem is gyógyulunk meg és megoldás sem kerekedik a problémáinkra.

 

„Segíts magadon az Isten is megsegít!” – szól a mondás.

 

(A HAGYATÉKBAN ez így szól: Ha megteszed az egyik felét, az Úristen hozzáteszi a másik felét!)

 

Amíg arra várunk, hogy megoldják helyettünk a problémáinkat, holmi pártok, addig ők, az okosak, minket kihasználva jólétben élnek a mi kárunkra. Amíg nem vesszük tudomásul, hogy:

AZ ISTEN, EMBERT TEREMTETT A SAJÁT HASONLATOSSÁGÁRA, HOGY URALKODJÉK A VILÁG FELETT! – hogy uralkodjék, nem pedig azért, hogy világ uralkodjék felette! Amíg nem vállaljuk fel ennek a gondolatnak a FELELŐSSÉGÉT, mindannyian, egyenként, addig nincs semmi esély. Addig ne várjuk se a sors, se az Isten segítségét. Nem bízzunk Babba Máriában, vagy a Boldogasszonyban, mert ő, ők, a Teremtőt is beleértve egy esetben segítenek! HA MI MÁR MEGTETTÜK A MAGUNKÉT!

 

Ha valakinek a folyamat leírására van szüksége, annak ajánlom szeretettel, a Wass Albert, Hagyaték, 12. történetét. Komplett módon mutatja meg, hogyan működik az Isteni segítség. Mi pedig ennek ellenére úgy viselkedünk, mint a névtelen, vagy megszólaltatott szereplők jelentős része, többsége.

 

Mindenki döntse el, mire vár! Érdemes-e várni? Vagy inkább belevág, most a nagy változásba, lehetőséget teremtve az Úristennek a segítség nyújtására! Ki-ki szándéka szerint! Hajrá! DE TUDD, BÁRMIT IS DÖNTESZ ANNAK KÖVETKEZMÉNYE VAN, AMIT TE VISELSZ! Akkor is így van ez, ha nem döntesz, látszólag, mert az is egy döntés és annak is van következménye. De számíts rá, hogy ebben az esetben is egyedül maradsz! Ne bízz Isteni segítségben, mert nem lesz, csak ha megteszed az egyik felét, azt ami a Te dolgod! Ha felelősséget vállalsz, ÖNMAGADÉRT!

 

BÁTORSÁG! (ami a legfőbb erény!)

 

Somogyi Péter

lélekszerelő

A bejegyzés trackback címe:

https://magyart.blog.hu/api/trackback/id/tr531224594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása