Húsvét 2009
2009. március 26. írta: Lélekszerelő, MAGYART

Húsvét 2009

 

Kedves Mindannyian!

 

Megszületett a Húsvéti program anyaga, amit lent olvashattok.

Remélem közületek minél többen részt vesznek majd a szeren.

Ismeretem szerint ilyen határkerülésre még soha nem került sor Dobogókőn. Gondoljuk ezt azért is, mert 100 éve még nem volt itt település. Természetesen a régmúlt eseményeit nem ismerjük.

 

A határkerülés egy komoly szertartás, amelyben az általunk megkerült terület megszentelésre kerül, a Szent Korona – Szent Határ jelentéstartam következtében. Kérem benneteket, hogy olyan személyeket hívjatok, akik megfelelő komolysággal vesznek részt.

 

Kérem a résztvevőket, hogy a lenti imát vagy tanulják meg, vagy kinyomtatva hozzák magukkal, hogy együtt tudjunk imádkozni.

 

Találkozunk Húsvét hajnalban!

Békés, önismerettel teli böjtöt!

 

Szépet! Péter

 

Magyar Miatyánk

 

Urunk Istenünk, Mennyei Atyánk,

Áldott legyen a Te neved!

Mert eljött már a Te országod,

Mivelünk és mibennünk.

És tudjuk, hogy bántódásunk nem eshetik többé,

Mert megszabadítottál minket,

És erőt adtál az élethez,

Amely Téged dicsér Urunk,

Örökkön örökké! Ámen

 

Húsvét Dobogókőn

 

A Dobogókőért Alapítvány és a MAGYART szervezésében, Évkörös hagyományunknak megfelelően SZERT-tartunk. Egyik legjelentősebb Húsvéti szertartásunk a határkerülés.

 

Szent Korona – Szent Határ

 

A Szent Korona Tant követve, Dobogókő településen határkerülést szervezünk. A település majdnem teljes területét körüljárjuk, jelenlétünkkel, szándékunkkal és imáinkkal megszenteljük. Körül kerülésünket felajánljuk a haza és nemzet felemelkedéséért, az összefogásért. Bízunk benne, hogy tettünk következményei megnyitják a magyar szíveket és elindítják, szellemi, lelki és fizikai felemelkedésünket is.

 

Helyszín: Dobogókő

Indulás: A Zsindelyestől (sípálya teteje)

Találkozó: 2009 április 12 hajnali 5 óra, a határkerülés időtartama kb. 3 óra

 

A határkerülés után tűzrakás. A Zsindelyesben, szentelt, áldott étel, sonka, kalács, úrvacsora jellegű fogyasztására is lesz lehetőség, amelyre a jelenlévőket meghívjuk. (Az étel- sonka, kalács - mennyiségének kialakítása miatt kérem, jelezzék részvételi szándékukat. A szentelt étel az falat / főre lesz kiszámolva, kérem reggelizési (hagyományos Húsvéti reggeli, ára 360,- Ft / adag) szándékukat pluszban jelezzék a dobogoko@gmail.com e-mail címen)

 

 

Lőrincz László, Dobogókőért Közhasznú Alapítvány,

E-mail: dobogoko@gmail.com , Telefonszám:06-30-852-0340

 

 

Somogyi Péter, somogyi@magy-art.hu , Telefon: 06 70 3354 114

A bejegyzés trackback címe:

https://magyart.blog.hu/api/trackback/id/tr341026889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása