Féli teli a pohár vagy félig üres? - EGÉSZSÉGÜGY
2024. május 09. írta: Lélekszerelő, MAGYART

Féli teli a pohár vagy félig üres? - EGÉSZSÉGÜGY

egeszsegugy-korhaz-beavatkozas-mutet-mentes-387416.jpgHallgatom az emberek beszédét, a politikusok hergelését, ahogyan az embereket feszítik, idegesítik, a félelembe kergetik. Mindezt azért, hogy hasznot hozzon nekik egy újabb 4 éves ciklusra. Pusztán haszonleséséból. Miközben tudjuk, ismerjük azt a mondást, mely szerint a pohár lehet félig üres és félig teli. Ebben az írásomban pont egy ilyen esetet érintek. Tehát nézzük, milyen az amikor a pohár mégis inkább félig teli is lehet, főleg az emberek többségénél. Lehet ez annak ellenére, hogy sok olyan esetet ismerünk, amikor szégyen a várólista maga is, nem csak az amikor egy vizsgálatra fél évet kell várni, illetve egy műtétre akár éveket is. Mégis meg kell vizsgálni, van-e egy ilyen helyzetnek előnye? 

Olvasd el, mielőtt azt mondod, ennek biztosan nincs! Mert lehet meg fogsz lepődni. 

Minden éremnek van 2 oldala! Mindegyiknek. Szóval bátran olvass és gondolkozz, mit tehetnél Te, magadér, másokért! Mert van mit hidd el!

Következik a félig teli pohár esete, az EGÉSZSÉGÜGY esetében:

Félig teli a pohár, vagy félig üres?

Hallgatom, nem értem, hallgatom… Miért is mondják? Miért nem mondanak el mindent? Aztán megunom és megírom, mint most is.

 

Az egészségügy helyzete…

A pusztuló egészségügy…

Ezt a pénzt az egészségügyre is lehetett volna költeni…

Azért is megyünk el külföldre, mert az egészségügy…

(miközben barátaim, onnan ide jönnek orvoshoz vissza, mert ott, meg se vizsgálják őket a diagnózishoz… meg az árak…) De ettől most tekintsünk el.

 

Sok írás foglalkozik azzal, hogy miként alakult át az egészségügy az 1900 évek elejétől. Érdemes ezeket megkeresni és elolvasni, mert bizony lesz min csodálkozni. Nem fogok minden ott leírtat itt felsorolni, bár némi átfedés lesz köztük biztosan. Érdekesséegek jönnek és gondolkodni ér!

 

Nem tudom, hogyan van ez manapság az iparosodó kínában, de tudjuk, hogy nem sokkal régebben, ott egy orvost akkor fizettek meg, ha nem volt betege. Mert akkor dolgozott jól. Gyógyított!

 

Hoppál Mihály sokat forgatott a sámánokról. Az egyik ilyen filmjében azt vette fel, hogy egy család, a családfő javaslatára elmegy a sámánhoz, ahol mindenkivel foglalkozik a sámán, majd pár nap múlva hazamennek. Megkérdezte a családfőt, hogyan döntötte el, hogy mikor kell elmenniük a sámánhoz, hiszen senki sem volt beteg. Mit mondott?: “Akkor döntöttem el, hogy meglátogatjuk a sámánunkat, amikor már túl sok volt otthon a feszültség, a vita, ami nem rendeződött el.” Tehát elmentek a lelki vezetőjükhöz rendezni a konfliktusaikat. Mi következett ebből, nem betegedtek meg. Megelőzték a bajt!

 

Sokat mondom, de valószínű nem eleget, hogy amikor lelki dolgokról beszélünk, amikor a lélek dolgát rendezzük, azzal az egészségünket szolgáljuk! A lelkünket rendezzük, gyógyítjuk, a betegséget pedig megelőzzük. Van ennél fontosabb dolgunk? Nem sok.

 

Aztán nézzük meg, hogyan is van felépítve a magyar egészségügy? Mi után kap egy orvos pénzt? Azután, hogy hány betege van! Az orvos is ember. Az anyagi világban, pénzből él mint mindenki. Ezen rendszer alapján, miben is érdekelt? Hogy legyen betege! Ha mindenkit meggyógyít lesz betege? De persze, a rendszer ismertetése nem tű pontos, de az alapja ez. Ha nincs beteg, kevesebb a bevétel, vagy ha mindenki egészséges lenne, nem is lenne. Tegyük hozzá, ugyan ez igaz lehet azokra a segítőkre is, akiknek a megélhetésük függ attól, hogy van-e ügyfelük.

 

De látjuk a fogyasztói társadalom alap tétele a fogyasztás. A fogyasztás határozza meg egy gazdaság erejét (Kissinger). Ha nincsen fogyasztás, akkor gyengül a gazdaság. Tehát a fogyasztást generálni kell. Bármi áron? IGEN! Ez az üzlet alapja. Gondoljunk például a tervezett elavulásra. Lejár a garancia és pár hétre rá, tönkremegy a termék, amelyet legtöbbször már nem is lehet, érdemes megjavíttatni, hiszen az annyiba kerül majdnem, mintha vennénk egy újat.

 

Aztán itt van az egészségügy másik neve: EGÉSZSÉGIPAR! Az 1900 évek elejétől a vegyipar fejlődésével, már nem a gyógynövények a természetes szerek adják a gyógyhatású készítmények alapját, hanem a kikutatott hatóanyagok vegyiparban előállított verziói. Persze nem a természetben található teljességükben és komplexitásukban, hanem egy speciális kivonatként amely csak arra jó, amire kifejlesztették.

 

EGÉSZSÉGIPAR!

Tehát ipar. Tehát üzlet! Mi az üzlet célja?  A MINÉL NAGYOBB PROFIT! Azt pedig hogyan lehet elérni? Minél több eladással! Mikor tudunk több gyógyszert eladni? Ha többet vesznek! Kik vesznek gyógyszert? A BETEGEK! Akkor mi a cél? Az, hogy EGYRE TÖBB BETEG, rászoruló legyen!!!

 

Ez érthető? Gyártani kell a beteget, hogy vegye a gyógyszert! Ha nincs elég beteg, NINCS ELADÁS, ha nincs eladás, akkor NINCS PROFIT! Világos? Érthető?

 

Minimum megállapítható, hogy bizony a gyógyulni vágyó beteg és az egészségipar, aki a gyógyszert előállítja, aki abból él, azok között ELEMI ELLENTÉT VAN!

 

Nincs arról szó, hogy az orvosok, gazemberek… sem arról, hogy ki akarnának irtani minket… Csupán ezt az érdekellentétet lenne jó észrevenni! Egészséges ember - egészségügyi profit!!!

 

Totális ellentét! Tegyük hozzá, van még egy további tényező is, az élelmiszeripar. Egyre többet akarunk termelni, azt egyre tovább tárolni, az élelmezési piacot uralni, befolyásolni, hogy ott is a megfelelő profit keletkezzen. A kutatások eredményeképpen, itt is megjelent a vegyipar és a régi természetes anyagokat kicserélték, mesterségesre. Édesítő szerek, tartósító szerek, ízfokozók,  érlelő gázok… Megint a vegyipar kap szerepet.

 

A csodálatosan felépített szervezetünk, a természetes anyagokkal elbír, van hozzá eszköztára, de a tej mentes tej, az UHT, az nem természetes. A gumiarábikum nem természetes. (majd mindenben van) A sor végtelen. A nem természetes anyagok, amiket a szervezete nem tud feldolgozni, okoznak fizikai tüneteket, betegségeket. Tehát a vegyipar élelmiszeripari részlege gyárt olyan adalékokat, amelyek számunkra feldolgozhatatlanok, tünetet, betegséget okoznak. A vegyipar egészségügyi részlege pedig gyárt olyan gyógyszereket, amelyek az élelmiszeripari szemét tüneteit, az általuk okozott betegséget, gyógyítják(?).

 

Mit látunk? Csak simán, összeesküvés elmélet nélkül, hogy egy iparág létrehoz egy problémát, amit aztán ugyan ez az iparág megold (most induljunk ki ebből, miközben látjuk, még további ellenérdekeltségek is vannak (beteg, profit összefüggés)).

 

Mi lenne, ha kimaradnak a sztoriból a vegyipar? Nem hozná létre a bajt, amit aztán nem kellene megoldani! Éppen mint a klímás írásomban ( … ), ha nem gyártanának nylon zacskót, akkor nekünk nem kellene arra törekednünk, hogy mást használjunk. Na igen, akkor viszont nekik, akik ezt a piacot uralják, le kellene mondaniuk az itt keletkező profitjukról, amit a műanyag zacskók gyártása eredményez! (ez is vegyipar)

 

Pont ilyen okokból nem érdeke az egészségiparnak lemondania a profitról s nem érdeke meggyógyítani az embereket! Csupán anyagi és üzleti érdekből, inkább az ellenkezője a cél..

 

Ez az EGÉSZSÉFG IPAR FINANSZÍROZZA az EGÉSZSÉGÜGYET! Tehát a mai egészségügy inkább üzlet, mint szolgálat. Hiszen célja a profit! Nem a gyógyítás!

 

Végre, eljutottunk a romló egészségügyhöz. Ugye ennek következményei vannak. Komoly következményei! Nézzünk párat.

 

Létrejön a tünet, megjelenik e betegség. Az illető, a beteg, elmegy az orvoshoz, aki hónapokkal későbbre ad, még csak vizsgálatra időpontot. Még nem a megoldásra csak a pontosabb feltárásra. Ekkor a beteg, két dolgot csinálhat:

  1. beletörődik és vár.
  2. elkezd utána járni mit tehet meg maga, az orvos nélkül.

 

Az első esetről nincs mit beszélni és vannak olyan esetek is, igaz kevés, amikor várni kell, mert már olyan a helyzet, hogy vágni kell, vagy hasonló. Tehát ők várnak… Ez az amikor azt mondjuk, egyértelműen rossz ez a helyzet. Mármint amikor szükséges már az orvosi beavatkozás, mégis rengeteget kell várni rá. Aki pedig csak lustaságból vár, annak nem fáj eléggé, ahogyan Dr. Bubó mondja.

 

A második esetben azonban szerintem nem negatív a hatása a késői időpontnak hanem POZITÍV! Pozitív, mert aki elindul egy olyan úton, amikor magáért tesz, az komoly előny! Egyrészt:

  1. jobban megismeri önmagát,
  2. kiáll önmagáért,
  3. felelősséget vállal önmagáért.

 

Mi Lesz enneK az eredménye? NEM FÜGG TÖBBET AZ ORVOSTÓL! Mert talál egy gyógynövényt amelyik megoldja a problémáját… Eljut egy mozgásterapeutához, csontkovácshoz, aki megmenti őt a műtététől… Folyamatosan elkezd törődni önmagával. Ha pl egy Lélekszerelőhöz jut el (többen tanulják, tanulták ezt nálam és vannak Lélekszerelő Deákok), akkor elindul az önismeret útján. Megismeri a saját működését, a késztetéseit felismeri. Megtanulja ezeket észrevenni, ha kell kezelni, megváltoztatni és nem csak a tünete, a betegsége múlik el, illetve gyorsabban gyógyul, hanem, egy jobb minőségű megelégedettebb életet is élhet ezáltal. Megkoronázva ezt azzal, hogy az önmagával való foglalkozás, megelőző hatású a betegségek kialakulásával szemben. A lelki egészség, testi egészséget is jelent! ( … ) Természetesen a Lélekszerelést emeltem ki, ennyi engedtessék meg nekem, de ez nem az egyedüli jó út, jó megoldás, az önismeret, a megelőzés vagy a gyógyulás segítése területén.

 

Szóval pusztul, romlik az egészségügy! VÉGRE! Mert az emberek így elindulnak az önismeret útján! Mert elkezdenek odafigyelni, hogy mit esznek, hogyan kezelik a mindennapi gondjaikat, hogyan élnek és ezáltal, megelégedettebb, boldogabb életet élhetnek, ráadásul a rendszertől függetlenül! ENNÉL JOBBAT ELKÉPZELNI SEM LEHET! Természetesen kivétel az kinek már nincsen választása, mert abban a stádiumban van a tünete. Nem róluk beszélünk. hanem a többiekről, akik lusták foglalkozni magukkal, tenni magukért, odafigyelni, megelőzni a bajt… NA RAJTUK, BIZONY SEGÍT A HANYATLÓ EGÉSZSÉGÜGY!

 

S persze, ez nekünk segítőknek is több ügyfelet és bevételt hoz, de én személy szerint el tudom azt képzelni, hogy ha az emberek már oly mértékben tekintenek magukra felelősen, hogy tudatos létezésükben, mind a megelőzés, mind az alternatív megoldások is beépülnek az életükbe az orvoslás mellett és ezáltal megváltozik az életfelfogásuk, életszemléletük és ahogyan élnek, akkor már nem lesz szükség igazán segítőre. Ez egy jó cél! Ezért van az, hogy páran módszert, gondolkodásmódot, rendszert tanítunk, mutatunk, amelyek eltanulásával, már tőlünk függetlenül tudja mindenki a maga dolgát, életét rendezni! Tehetjük ezt bátran, mert a jelenlegi mentális állapotát figyelve a világnak, nem most következik be az ügyfél mentes övezet. Ha pedig mégis elérjük ezt az állapotot (én szurkolok magunknak), az azért lesz jó, mert az egész világ annyival jobb, megelégedettebb, boldogabb életet fog élni, hogy abban a világban bármi mást csinálva is szívesebben él majd az ember és a jómagam is!

 

Tanácsolom, hogy kezdje el mindenki megoldani a lelki problémáit, - tudják/tudjátok, a FEL NEM DOLGOZOTT ÉRZELMI KONFLIKTUS OKOZ TÜNETET, BETEGSÉGET, - azért, hogy kikerülhessétek, elkerülhessétek ezt a folyamatosan romló egészségügyet! Ne várjatok az utolsó pillanatig, mert akkor már lehet, tényleg rá lesztek szorulva a rendszerre. Az pedig csak azoknak való: AKIK NEM SZERETNEK FELELŐSSÉGET VÁLLALNI, ELLENBEN MÁSOKAT SZÍVESEN HIBÁZTATNAK A SAJÁT SORSUK MIATT! Ilyen vagy? NEM! Akkor tegyél magadért!

 

Jó lelki, testi egészséget! Miközben ne feledjük, a politika nem érzelmi kérdés, még akkor se, ha vannak olyan témák, amelyek érzelmek nélkül nem tárgyalhatóak. Akkor se! Körüljárni, átgondolni és nem hagyni magunkat! Főleg, ha hasznos is számunkra az amilyen helyzet kialakult.

 

Somogyi Péter

Lélekszerelő, Hagyatékőrző

A bejegyzés trackback címe:

https://magyart.blog.hu/api/trackback/id/tr2618399741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása