Atlétikai VB Budapest?
2019. november 30. írta: Lélekszerelő, MAGYART

Atlétikai VB Budapest?

Atlétikai VB Budapest

 

Sokáig tartott a vita. Véleményem szerint szerencsésen alakult. Bár úgy tűnik azét vannak akik nem adják fel. Nem adják fel, hogy megfúrják a sztorit. Remélem nem sikerül nekik! 

 

Az azonban érdekes, hogy az érvek között egy igazán érdekeset egy Felvidéki lapban a MAGYAR7-ben olvastam. A cikk címe: A magyar sport Kazinczyja . Erre azért felkapja az ember a fejét. Micsoda? Kicsoda?

 

Elolvastam és mellékelem is. Nem érné meg részleteket felsorakoztatva újra megírni a cikket ami magában is szuper. De az egy érdekes hír és ide kívánkozik, hogy 1896 április 6-án, Athénban a százméteres síkfutások semlelytezőjének az első futamán az 1-es sorszámot viselő futó, Szokoly Alajos atléta, aki a számban, a döntőben harmadikként végzett. 

 

Információként álljon itt:

 

Az 1896. évi nyári olimpiai játékok, hivatalos nevén az I. nyári olimpiai játékok egy több sportot magába foglaló nemzetközi sportesemény volt, melyet 1896. április 6. és 15. között rendeztek meg a görögországi Athénban. Ez volt az első a modern nyári olimpiák sorában, az első amióta I. Theodosius római császár 393-ban betiltotta az ókori olimpiai játékokat a kereszténység pogányság elleni harcának nevében.

 

Tehát, az első újkori olimpia, nyitó számának, 1-es számát viselő versenyzője, Szokoly Alajos magyar atléta! Az eredményeiről, érdemeiről a cikk beszámol. Érdemes elolvasni! Például ő volt az első olyan sportolónk akinek a felkészülését edző segítette. De mint említettem a cikket nem ismétlem meg.

 

Érdekes információk és mint érv ezeknek is szerepelniük kellene a hasonló kérdésekben, éppen úgy, mint az a tény, hogy Európa első atlétika egyesületének is a tagja volt, amely az 1875-ben alapított, Magyar Athletika Club.

 

Mert ugye beszélünk klímakatasztrófáról, szennyeződő környezetről, természeti és egyéb válságokról, amelyek kialakulásának egy olyan oka biztosan van, amelyet mindannyian ismerünk. Ez pedig az a viselkedési forma, amelyben csak egy érv számít, mégpedig az, hogy valami anyagilag valakiknek megéri-e vagy sem. 

 

Gondolkodni ér!

 

Somogyi Péter

Hagyatékőrző, Lélekszerelő

 

13d2ce90-250b-46ad-90fd-3a01605cd6dc.jpeg

238d4f10-f36b-45f8-9061-0b4dbf31c941.jpeg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyart.blog.hu/api/trackback/id/tr8915331598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása