Rövidhír – Az év havazása 2012
2012. február 06. írta: Lélekszerelő, MAGYART

Rövidhír – Az év havazása 2012

Igen, hihetetlen, de az idei év legnagyobb havazása zajlott, zajlik éppen. A 2012-es év legnagyobb havazása. Mivel eddig egy hókristály sem esett! Semmi.

 

Mi a teendő? Elő a hókotrókkal, a sózókkal és gyerünk utat takarítani! Hajrá!

 

Várjuk azt a nagy havat. Esik szépen, folyamatosan. Igaz nem csütörtöktől, mint ígérték, csak szombattól. Esik, majd egy napig. Mit mondtak? Akkora hó lesz, hogy napokig, akár 2 napig is elszigetelődhetnek egyes települések, település részek. 2 napig is. Rohantunk vásárolni. Hiszen 2 nap az nagy idő! Rengeteg! És még éhezhetünk is! Tényleg valós esemény az, hogy egy háztartásban nincsen 2-3-4 napra való élelem otthon? (pl.: rizs) Főleg, ha valaki vidéken, bolttól messze lakik? Nem hiszem. De persze ott vannak a városi emberek, ahol úgy jó 10 percre mindehol van üzlet. Addig meg akár gyalog is el lehet botladozni, nem? Hogy hideg van?! Na, igen. De talán időközben nem váltunk papírrá. Se eloszlani nem fogunk egy kis hótól, se megfagyni, mozgás közben. Emlékszem, a gimiben, edzésnapon, napi 4 alkalommal gyalogoltam 2-2 km-t, nagy hidegben is. Csak nem elfelejtjük?! Vagy inkább csak nem gondoljuk végig? Lusták vagyunk?

 

Ha jól emlékszem, úgy 2 éve, félelmetes vírus fenyegette létezésünket. Érdekes, hogy nekünk azonnal volt 6 milliónyi oltásunk. Mintha csak előre tudtuk volna mi fog következni. Nem jött be, a vakcina a gyártókon maradt. Vajon mennyit vesztettek? Mekkora a keletkezett kár? Miért buktak? Mert a többség nem hitt a halálos infulenzában, hiába hírdette minden média.

 

Vicces volt az idén októberben is a megfázásról értekező reklám, amikor még bőven 15 fok felett volt a hőmérsékelt. Nyilván előre lekötötték a reklámidőt, jó időben, hogy nehogy lemaradjanak az őszi hajráról és a bevételről. Na, ezt az Úristen intézte el nekik. Lemaradtak! Nem igazság! Mondják a belső értekezleteken. Mikkora kiesés! Micsoda bukta! Sőt a végtörlesztés is azt eredményezte, hogy az előre betervezett, évtizedekig tartó, egyébként tisztességtelen, extraprofit is elmaradt pár ezer esetben! Micsoda csapás, mekkora szégyen.

 

Na meg ezek a szemét magyarok, miután kizsigereltük őket, mit nem képzelnek, karácsony óta semmit se vásárolnak. Lassan élelmiszert sem.  Talán már fénnyel táplálkoznak,  mint a legnagyobb guruk? Ezt azért csak nem tűrhetjük?! Micsoda? Hóesés lesz? Az év legnagyobb hóesése! Na, eljött a mi időnk! Csak annyit kell  lódítani, hogy  nem az év, hanem az évtized, vagy az évszázad legnagyobb havasására kell számítani. Jó, ha mindenki spájzol, bevásárol... Vagy éhezni akartok?!

 

ÉS LÁSSATOK CSODÁT 30%-OS NÖVEKMÉNYT MUTAT AZ ÉLELMISZER KERESKEDELEM. Az emberek ölik egymást a pultoknál...

 

Megint átvertek benneteket! MÁR MEGINT! Soha sem tanuljátok, tanuljuk meg, hogy a józan gondolkodást, a lejáratott, józan paraszti ész előnyeit semmi sem helyettesíti?! Pedig ideje lenne megtanulni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyart.blog.hu/api/trackback/id/tr914072589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása